• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Frisse blik uit andere sector brengt nieuwe inzichten

Gepubliceerd op: 11-12-2020

Bestuurders in verschillende sectoren hebben vaak met dezelfde thema’s en problematiek te maken. Intervisie tussen verschillende sectoren kan uiterst leerzaam zijn. De VvOB wil intersectorale intervisie stimuleren en heeft daartoe contact met bestuurdersverenigingen in de zorg en de sector van woningcorporaties.

Voordeel van intersectorale intervisie is dat deelnemers niet worden ‘afgeleid’ door praktische thema’s uit het werk. Het is al gauw aanlokkelijk om in te gaan op de bekende thema’s, terwijl dat afleidt van waar het bij intervisie om gaat: doorvragen tot het achterliggende probleem op tafel ligt. “Bij intersectorale intervisie ligt de focus meer op de persoon dan op de sector”, geeft een van de deelnemers aan.

Als VvOB onderhouden we nauw contact met de Vereniging van Bestuurders in de Zorg (NVZD) en de Nederlandse Vereniging Bestuurders Woningcorporaties (NVBW). Ook bij gesprekken met het ministerie over de evaluatie van de Wet Normering Topinkomens trekken we samen op. De NVZD schreef dit artikel over de intersectorale intervisie, in samenspraak met de VvOB en de NVBW. Als er VvOB-leden zijn die interesse hebben in soortgelijke intervisie, dan kunnen zij zich bij het bestuur melden door te mailen naar bestuur@vvob.nl, of door hier te klikken.