• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

De eerst volgende Algemene Ledenvergadering is op:

 

Vrijdag 10 november 2023

Dit keer buigen we ons over de vraag hoe we verbindend leiderschap en gezag kunnen tonen in tijden van maatschappelijke polarisatie. Hoe creëren we een omgeving waarin we mensen meekrijgen en enthousiasmeren?

Programma:

09.30 – 10.00 uur:          Ontvangst in de Rôtisserie

10.00 – 11.00 uur:          Programma in de Singelzaal, inclusief koffie/theepauze in de Rôtisserie

11.00 – 12.30 uur:          Keynotespreker René Weijers: 'Wat er werkelijk toe doet', inspiratie voor leiders. Leden in gesprek met elkaar

12.30 – 13.30 uur:          Lunch in de Rôtisserie

René Weijers is bestuursadviseur en begeleidt al meer dan 35 jaar bestuurders in het bedrijfsleven, het onderwijs, de zorg en de rechtspraak. Hij heeft een fascinatie voor goed bestuur en leiderschap. Voor welke uitdagingen staan bestuurders? Met welke afwegingen, keuzes en dilemma’s worden zij geconfronteerd? Hoe ga je er mee om? Wat is wijsheid? En hoe hou je de opgaven voor jezelf en je medewerkers hanteerbaar, begaanbaar en uitvoerbaar? Daar gaat hij op in tijdens zijn inleiding. Hij schetst een perspectief voor inspirerend bestuur, biedt houvast en legt de verbinding met de weerbarstige praktijk van alledag. “Een goede bestuurder toont juist in lastige omstandigheden leiderschap en creëert een sfeer waarin mensen zich uitgenodigd voelen om gezamenlijk de uitdagingen in het onderwijs aan te gaan”, aldus René.

Van René Weijers verscheen in 2021 het boek ‘Wat er werkelijk toe doet’, over bestuurders en leiders die in tijden van crisis en transformatie voor grote opgaven staan en op zoek zijn naar inspiratie in hun persoonlijk leiderschap. 

 

Locatie en Aanmelden

De ALV vindt plaats in Mariënhof, Kleine Haag 2, 3811 HE in Amersfoort. Op 100 meter van Mariënhof bevindt zich de openbare parkeergarage Koestraat. Informatie over reizen met het openbaar vervoer vind je hier. We ontvangen je aanmelding graag uiterlijk 20 oktober via bestuur@vvob.nl.

 

De volgende Algemene Ledenvergadering is op:

19 april 2024

Locatie: Mariënhof, Kleine Haag 2, 3811 HE Amersfoort.

Programma volgt.