• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Samen maken we de VvOB

Gepubliceerd op: 17-11-2021

De VvOB had bij de oprichting begin 2020 zo’n 320 leden. Inmiddels zijn dat er 370. Het is belangrijk dat we blijven groeien, omdat ons dat meer armslag geeft. Tijdens de ALV riep VvOB-voorzitter Herbert Griffioen leden op om collega’s als lid te werven, en kennis met elkaar te delen via de VvOB. “Wij zijn een club collega’s die elkaar helpen. Samen maken we de VvOB.”

Om als vereniging goed te functioneren is het van belang dat we de juiste verwachtingen naar elkaar hebben. “Het bestuur van de VvOB bestaat uit onderwijsbestuurders die dit vrijwillig naast hun andere werkzaamheden doen”, aldus Herbert. “We hebben geen bestuursbureau met fulltime bezetting en ondersteuning. We krijgen vrijwillige ondersteuning van Loek van Noort en Frans Mentjox en huren op communicatiegebied expertise in. Het overige werk wordt door de bestuursleden gedaan. Dat betekent dat we niet alle mails van leden direct kunnen beantwoorden, zeker niet als een vraag overleg in het bestuur vergt.”

Als we groeien, geeft dat onze vereniging meer armslag. Herbert doet daarom een oproep: “Zorg ervoor dat je collega’s lid worden. Vraag om je heen wie er lid is en moedig hen aan. Stuur de nieuwsbrief door. Dat waarderen we enorm.”

Expertise-register

Ondersteuning binnen de VvOB hoeft niet altijd via het bestuur te lopen. Het bestuur wil graag een expertise-register openen. “Het barst hier van de expertise. Als leden kunnen we elkaar daarmee helpen.” Het bestuur roept leden op via bestuur@vvob.nl door te geven op welk gebied zij expertise bezitten. Op de website van de VvOB zullen we een lijst aanmaken. Leden die zichzelf aanmelden voor het register stemmen ermee in dat zij in die lijst worden opgenomen met naam, functie, schoolbestuur, zakelijk mailadres en expertise.