• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

De Stichting Rechtsbijstand Bestuurders Onderwijs (SRBO) is in 2014 opgericht door mr. Angela Schouten en mr. Stieneke Stokman. De SRBO adviseert bestuurders uit het onderwijs over hun rechtspositie en arbeidsvoorwaarden bij het maken van afspraken met hun Raad van Toezicht.

Dit kan zijn bij de start (advies bij de individuele arbeidsovereenkomst), tijdens de looptijd van de arbeidsovereenkomst (bijv. preventief: als het niet zo lekker loopt met de Raad van Toezicht) en bij het beëindigen van de arbeidsovereenkomst (onderhandelingen over vaststellingsovereenkomst).

De SRBO heeft een netwerk van professionals (advocaten en ervaren bestuurders) die het specifieke terrein van het onderwijs beleidsmatig en juridisch goed kennen.

U kunt bij de SRBO een abonnement nemen op rechtsbijstand en juridisch advies voor € 121 (incl. BTW) per jaar. Als abonnementhouder krijgt u 2 uur kosteloos advies (incl. helpdesk). Na een abonnementsperiode van minimaal 1 jaar krijgt u een gereduceerd uurtarief van € 100 (excl. BTW en 5% bureaukosten). Het normale uurtarief is € 150 (excl. BTW en 5% bureaukosten).

Voor meer informatie kunt u klikken op deze link naar de website van de SRBO